De trei ori femeie. Ba chiar de patru, cinci sau mai multe ori. Pentru ca femeia trebuie mereu sa se reinventeze pentru barbatul din viata ei. Pana si pentru barbatul pasager care a uitat la a cata statie trebuie sa coboare pentru a fi fericit. De trei ori femeie nu este îndeajuns? Prea bine! Ce ziceti atunci de femeia – barbat? Un specimen tot mai intalnit in cuplurile în care Iubirea dintre el și ea arata ca o gluma proastă. Un slow motion neinspirat in care ambii parteneri apasă butonul de repeat, în loc să îl apese pe cel de Stop.

Femeia care varsa lacrimi in locul barbatului, care merge la job si care spala, gateste, danseaza, iubeste, viseaza, repara si construieşte … in timp ce el isi face de doua ori cruce cand trece pe langa Biserica la doua lungimi distantă de amanta lui. Curat iubire si curat femeie! E femeia poet si matematician in acelasi timp. Dar un matematician prost care nu si-a facut temele si calculul cum trebuie atunci cand l-a ales pe „El”. Un matematician corigent care repeta greseli si alegeri la fel de gresite. Si acum sta si inghite, sta si plange, se roaga si se izbeste iremediabil de soarta nefericita dar bine meritata (tot in capul ei).

Iar „el” o vrea fresh dimineata, la pranz si seara. Si in zilele de post, si in zilele cu sot si in cele fara. Cu precădere in weekend. In pauzele scurte de televizor si de somn.

Pentru ca „el” merita tot ceea ce este mai bun chiar si atunci cand sta cu o mana pe sticla de bere si cu cealalta in pantaloni … sau buzunar! Si de ce nu i-ar oferi Femeia toate aceste lucruri? Si neconditionat … de orice injuratura scoasa printre dinti, de orice sforait intens si mult prea lung, de orice escapada si vacanta a lui printre vecini … Pardon! Vecine! Doar sunt si ele femei. Iar el e „barbat”. Stie ce vrea, cum, cand si de unde sa isi ia … Si cat? Cu nemiluita!

Tabloul perfect al cuplului modern. Am uitat sa mentionez. Fara prea mult sex, ca dăunează. Pe termen lung! :))

Exista vreun manual nescris in care este specificat ca asa cum iti asterni, asa zaci si asa vei dormi? Dar nu prea ai cum. Pentru ca nu poti dormi. E imposibil sa dormi linistit si impacat cu tine. Si da … exista acel manual. Incepe cu un minim de bun simt si se termina cu Fericire. Fericirea ta. Nu si a celor din jur. Cei din jur vor fi fericiti atunci cand bifezi tu prima treaptă. Asadar, uita-i pe ceilalti si reîntoarce-te la tine. Si regaseste-te. Incepe sa te iubesti. Mai mult si din ce in ce mai mult. Si vei cunoaste fericirea. Sau, cel putin, vei gusta din ea.

De abia atunci poti spune 100 % Femeie. Altfel, intelegem procentul gresit.

100 % femeie inseamna sa stii sa spui Nu.

100 % Femeie inseamna sa ai curajul sa intorci foaia. Sau chiar sa o rupi.

100 % Femeie inseamna sa stii sa iti  pastrezi rolul fara sa il pierzi.

100 % Femeie inseamna sa inveti sa iubesti … dar sa iubesti pe cine trebuie!

Iar o 100 % Femeie va alege întotdeauna un 100 % Bărbat! 🙂