Au nevoie de atingeri. În nopțile calde și reci, în dimineți sculptate in priviri aruncate pe furiș. Un bărbat are nevoie de căldura unei femei asa cum oamenii au nevoie de căldura îngerilor. Bărbatul fără femeie e incomplet. E precum o chitară neacordata și o vioara neatinsă de vibrații. Precum un pian ce își ascunde clapele și o melodie a inimii ce-si pierde ritmul intre ale ei bătăi.

Bărbații nu pot trăi fără femei. Așa cum matematica nu poate trăi fără numere și poezia fără ale ei versuri împrăștiate-n file albe, nerostite. Așa cum cuvintele au nevoie de fapte și promisiunile au nevoie de prezent. Cum marea are nevoie de valuri și valurile de nisipul ce gâdila tălpile îndrăgostiților.

Bărbații au nevoie de Femei. Nu doar pentru a fi iubiți, ci și pentru a le iubi. De la răsăritul clipelor trezite în țineri de mână și până la apusul glasurilor celor doi, unite în vis. Barbatul fără femeie e precum un nebun fără lesă. E precum furtuna nedomolita printre nori. Barbatul fără o femeie este barbatul singur. Chiar dacă este înconjurat de mii de voci. Niciuna nu răsună în ecoul inimii. E un bărbat neliniștit atunci când liniștea din suflet își caută refugiu în brațele ei. Atunci când strigatele minții se roagă sa devină șoapte.

Când demonii implora să devină îngeri.

Barbatul are nevoie de femeie. Și-o dorește.  E singura ce poate să-mblanzeasca. O minte și o inimă de fier.

Foto: my-ab