Atragem ceea ce suntem. Întotdeauna. Spune-mi cu cine umbli ca sa iti spun cine esti! Arată-mi prietenii tăi și îți voi arata viitorul! Cine se aseamănă, se adună! Și lista poate continua.
Asa cum și viața unora dintre noi continua. Într-un trend mai bun sau mai puțin. Mai domol sau furibund. Cu viața sau fără sclipirea ei. Cu visuri împlinite sau visuri îngropate. De noi înșine.

Te-ai întrebat vreodată de ce atragi mereu tâmpiti in preajma ta? De ce sufletul tău e ca un magnet pentru suferința si mizerie? De ce inima ta lansează semnale și vibrații in Univers, ca mai apoi, tampitii de pretutindeni sa răspundă, pozitiv, la ele?

Te-ai întrebat vreodată cum ajungi mereu in preajma lichelelor? A oamenilor ce nu iti caută in suflet. Mulți dintre ei ti-ar cauta defectele. S-ar folosi apoi de ele și te-ar pune cu botul pe labe.

Te-ai întrebat vreodată de ce esti adulmecat de șacalii emoțiilor? De mincinosi si intriganți. De oameni cu negru’ in cerul gurii. De cei cu trupul neîngrijit si sufletul uitat in agonie. Atunci când tu nu esti ca ei. Nu ai fost si nu vei fi. Cu toate acestea, îi vezi in preajma ta, aievea. Îți dau târcoale și ti-ar sari la jugulara de îndată ce ar mirosi un strop de sânge pur.

Înseamnă ca esti un tâmpit la fel de mare ca ei? Înseamnă ca esti la fel de rău intenționat? Înseamnă ca mintea si inima ta sunt întunecate, ferite fiind de îngerii ce au lăsat acum demonii ființei sa îți invadeze porii conștiinței? Nu!

Dacă atragi un tâmpit asta nu înseamnă ca si tu esti unul. Dar, cu siguranța, într-un anumit moment al vieții tale, ai trăit un moment tâmpit. Ai lăsat garda jos si te-ai culcat pe o ureche. E mult mai greu sa auzi numai cu una. Asa cum este mult mai greu sa vezi atunci când ochii inimii iti sunt închiși. Daca atragi cretini in viața ta, nu înseamnă ca si tu esti unul. Înseamnă ca treci printr-un moment cretin al vieții tale. O răscruce de trăiri contradictorii. Momentul in care devii vulnerabil. Precum o piesă de porțelan purtată de vânturi aprige peste asfaltul pervers ce îi așteapta căderea. Momentul in care lași ușa deschisă. Impostorii de abia așteapta sa intre. Unii vor da navală iar alții te vor cotropi cu totul.

Cum scăpam de ei? Destul de greu. E necesar sa te folosești de tot arsenalul din dotare. Iti trebuie curaj si multă conștientizare. Iti trebuie credința. In Dumnezeu si mai apoi in tine. Nu poți scapa de ei decat atunci când cureți răul de la rădăcina. O deratizare totală a ființei. O dezinfecție a minții si a inimii. Iar mai apoi o dieta a sufletului. Pe termen lung.

Atragi ceea ce esti? Ai grija sa nu fii atras in ceea ce vor alții ca tu sa fii.