Ai simțit vreodată că cel de lângă tine vrea sa îți fure timpul? Sa te sufoce cu al lui. Să dea limbile ceasului peste cap și sa te vadă îmbătrânit? Sunt cei care vor să îți cheltuie banii, ținându-i pe ai lor sub perna. Sunt cei care vor să îți îmbrace hainele și să îți fure aroma. Să-ți folosească parfumul și să îți mănânce din farfurie. Unii ți-ar fura și partenerul iar dacă asta nu se poate, măcar să-l împrumute. Sunt cei te sug de vlagă. De viata și de simțuri. Sunt ca vampirii ce se hrănesc cu sânge proaspăt. Niște consumatori de energie și de vise.

Ai simțit vreodată un suflu aprig și greoi în ceafă? Al celor care-ți urmăresc aievea pașii. Sunt ca o umbră ce înghite pete de lumină. Ca o fantoma ce îți tulbura mereu prezența. Sunt cei ce se hrănesc încet cu tine. Mușcând din suflet, mestecând inimi și fumând nevrotic, minți. Sunt ca un demon ce te invită nonșalant la o partida de șah. Sunt cei ce te transforma într-un pion, intr-un nebun ce nu ii înțelege. Uitând că tu ai fost … un rege! Sau o regina pe tabla schimbătoare a vieții.

Ai simțit vreodată răutatea celui de lângă tine? Un hot de timp ce te ademenește cu zeci și sute de bomboane dulci. Precum cuvintele ce le aștern în suflet. Pierdute printre fapte ce-ntarzie să apară-n pragul lui. Căci multi am dat în diabet atunci când cel de lângă noi ne promitea și luna de pe cer, și soarele … îmbrăcate-n zahăr. Ei au uitat ca cea mai bună glazura este cea a sufletului, considerând mereu că sunt cireașa de pe tortul tău.

Există și hoți de buzunare. Ei nu iti pot fura mai mult decât ce-ascunzi în ele.

Însă un hot de suflet este crima ființei. E patima și plânset în pridvorul clipelor. E hoțul ce îți fură zâmbetul, timpul, mintea, inima și trupul.

Chiar și atunci când are mâinile încătușate.

Foto: FrankTt  (deviantart.com.)