Azi el e pionul, mâine e ea… Nebuna! 🙂 Nici vorba de regi si regine puși la loc de cinste. Atunci când coroana Ego-ului stă bine fixată pe fruntea amândurora. Asa se destramă cuplurile. Încetul cu încetul. Ca o pastilă amară ce își face efectul abia mai târziu. De multe ori e placebo. Când îți spui ca e bine, deși nu e. Când îți spui ca și mâine e o zi. Dar nu de iubit.
Nevoia de control e arma letală din relațiile moderne. Unii te „împușca” cu premeditare iar alții o fac inconștient. Inconștienți sunt si ei atunci cand uită ca într-o relație e mult mai important sa fii fericit decât sa ai dreptate.

„Hai sa ne ținem de mâna! Dar mergem acolo unde vreau eu!” 🙂 Iar dacă nu vrea, il tragi după tine. Fără sa-ti pese ca „omul tău” se târăște in mizeria proprie. Acum e si mizeria voastră. 

Nevoia de control devine obsesivă. Te macină in străfundurile ființei si iti aruncă demonii in joc. Controlul nu il vei deține niciodată. Cel putin, nu asupra celuilalt. Atunci apar frustrările. Atunci apare neîmplinirea ta. Căci din control se nasc așteptări, urmate de dezamăgiri acute. Iar dacă vrei sa-l schimbi pe cel de lângă tine, s-ar putea sa reușești. Pentru moment. La final, se va întoarce de unde a plecat. Din victima vei deveni un agresor. Atunci cand rolurile se-mpletesc morbid.

Mulți oameni încearcă sa-i domine pe ceilalți când, cel mai bine ar fi sa-si domine ego-ul inflamat. Ăsta nu-i sclavagism iar partenerul tău nu e o jucărie aruncată in sertarul ignorantei.

Iubirea nu controlează. Iubirea mângâie, nu pedepsește. Nu domina si nu isi cere drepturi.

E trist atunci cand vrem sa fim deasupra situației. Deasupra celuilalt. S-acoperim iubirea si sa o sugrumam. S-o ucidem cu sânge rece. El nu mai clocoteste acum asa cum se-ntâmpla odată. Niste criminali ai ființei. Însă uitam ca primii care mor, pe interior, suntem tot noi. Sinucigași celebri!

Nu-i controlați pe ceilalți! Mângâiați-i! Nu-i dominați pe ceilalți! Ajutați-i! Nu-i sufocați pe ceilalți! Iubiți-i! E mult mai simplu pentru inimă si minte.

„Hai sa ne ținem de mâna!” Țineți-va, dar mergeți impreuna, nu separat. 🙂