Exista prinți si prințese. Foarte rar de poveste. Ăștia din ziua de azi sunt mai mult de comedie. O poveste tragi-comică a unui cuplu ce a uitat sa aprindă becul in suflet. Ea se trezește dupa 12 iar el o imita. Ea se machiază nevrotic iar el îsi admira bicepșii in oglinda in care nu mai au loc, de multă vreme, amândoi. 🙂 Cand ea îsi scapă fondul de ten peste fața, el se enervează ca întârzie la sală. Cand ea îsi schimba, cu tact, bluzele, el îsi toarnă parfum peste piept. Daca treci pe strada, pe lângă ei, amețești. :)) Carul cu boi acum s-a răsturnat la Mall. Mai exact, la Sephora. Dupa amiaza tot la Mall ii găsesti. In aceeași cafenea si cu aceleasi degete tremurânde pe un Smartphone putin mai smart decat ei. 

Sa nu cumva sa ii intrebi cat e ceasul. Ea se va uita flegmatic la tine, crezând ca vrei sa o agăți iar el va da din colț in colț. Pentru ei, limbile timpului s-au oprit deja. S-au oprit atunci cand ea a ales gloss-ul iar el, proteinele. Pentru ei, dragostea adevarata trece prin stomac. Atunci cand nu este sugrumată, crunt, de ieșiri gratuite in clubul de fițe in care spera sa îsi găsească jumătatea perfecta. 

Daca ai „privilegiul” sa porți o „discuție” cu ei, nu te vor lasa sa vorbești. Iti vor turna cuvinte dulci in ceașca neatinsa din fata ta. Te vor învălui cu lecții de viața si îsi vor etala principiile pe care oricum nu le respecta. Tabloul perfect al filfizonului parfumat. Mai mult in exterior. 

Interiorul nu mai contează. E amanetat pe sume modice. Doua suflete anihilate de mirajul cotidianului. Doua inimi ce nu isi gasesc liniștea. 

Amândoi visează cu ochii deschiși. Ea la croaziere peste ocean iar el la ture cu masina pe care nu și-o permite. Cand, cel mai bine, ar fi ca ea sa viseze la o croaziera in sufletul lui iar el sa dea o tura prin mintea si inima ei si sa rămână acolo. 

La final de zi, se întâlnesc. Sub acelasi acoperiș. Sub aceeași plapuma si sub aceleasi semne de întrebare. 

„De ce ma simt atât de singur?”

De ce ai ales sa te simti singur?

Pentru ca liniștea nu o găsesti in smaralde, in sclipiciul din par, in formele antrenate la sala sau in cocktailurile cu nume alambicate pe care le savurezi in pauzele, lungi, de viața.

Iar dragostea adevarata este atunci cand tu poti fi Regele ei iar ea, Regina ta. 

De prinți si prințese e plin pământul.