Comic? Eu as spune tragic. Al naibii de tragic. Dacă noi suferim și ne zbatem în aceeași mizerie și putoare a simțurilor de ce sa nu aducem și un copil pe lume? Sa ii servim și lui din nefericirea noastră. Avem destulă. Am putea hrăni o strada întreagă. Soluții există. Întotdeauna.  Mai nasol este atunci când le alegem pe cele nepotrivite. În cazul acesta, unde doi se cearta, al treilea nu câștiga.  Al treilea fiind copilul. Dimpotrivă. Pierde.

Un copil nu va salva niciodata o căsnicie compromisa, o relatie toxica sau legătura șubreda dintre doi parteneri. Un copil trebuie sa fie o completare a bucuriei celor doi, o oaza de liniște si de viata si nu o portița de scăpare temporara din cleștele Ego-ului ce strânge si sugruma, dureros de tare, fericirea „îndrăgostiților”.

Copiii simt. Simt totul. Al naibii de bine si de intens. Te simt de la o poștă. Sunt niște meșteri sublimi ai trăirilor. Dacă voi nu va iubiți, nu se va simți nici el iubit. Indiferent de miile de scuze și motive ce le aruncăm pe masă. Un copil nu e o jucărie. Și nici un animal de companie care sa îți șteargă lacrimile atunci când celălalt ți le provoacă.

Copilul e un rod. Rodul iubirii celor doi. Dacă nu e iubire, nu e nimic.  Oamenii ar trebui sa gândească înainte de a lua decizii ce pot mutila suflete , pe termen lung. Oamenii ar trebui sa renunțe la egoism și sa își rezolve problemele.  Nu să aștepte sa le rezolve alții.

Sa faci un copil și sa îl arunci într-o relație toxică e ca si cum ai arunca pe cineva în mijlocul unei bătălii. Fără sa ii dai vreo arma. Not fair. Un copil nu se poate apăra . Cel puțin,  nu la inceput.

Sa faci un copil e ușor. Oricine îl poate face. Important e cu cine. Sa il crești e mai greu. Dar sa il crești într-un mediu liniștit și iubitor e ideal. Din păcate,  mulți bărbați au uitat iubirea și dragostea fata de aleasă.  Mulți bărbați considera ca femeia e de vina , uitând ca e divină. Asa cum multe femei nu mai vad în barbatul de la braț un prieten.  Mai mult un adversar.

Ea așteaptă primul pas. El o așteaptă pe ea. Nu e mai bine să vă întâlniți la mijloc? 🙂

Copiii ar trebui sa rada. Nu să plângă. Dar, inainte de toate, ar trebui sa râdeți voi. Împreună și nu unul de celălalt.

Foto: f3y.com