S-a terminat cu iubirea. Ți-am oferit tone de emoții. Kilograme de săruturi și grame de fiori din sufletul meu. Te-am iubit la metru și ți-am turnat litri de lacrimi în pragul inimii. Nu as fi crezut vreodată că iubirea poate fi măsurată în preajma ta. Pe măsură ce te iubeam mai mult, ma răneai mai des. Eram invers proporțional fericirii. Eram ca două cifre inversate în grabă.

De fiecare dată când îți vorbeam mai mult, tăceai. Din ce in ce mai aprig. Erai precum o șoaptă sfâșiată în amintiri. Precum o eșarfă ce sugruma clipe petrecute în bătătură. Nu credeam că iubirea e gradata în Universul tău. Căci acum, gradele din suflet scad, nu cresc. E frig atunci când mâinile tale ascund atingeri ce nu își gasesc ținta.

Nu aș fi crezut vreodată că poți iubi pe cineva care nu te iubește. E ca și cum ai hrăni o pasăre de lemn, așteptând să te încânte cu al ei glas sculptat în forme tari. Nu aș fi crezut vreodată că voi schimba intensitatea. Când mintea voia să te schimbe pe tine dar inima nu o lăsa, certând-o. Nu mi-am imaginat vreodată că în dragoste e ca la piață. Un troc neinspirat între protagoniști.

Însă iubirea nu e un troc. Nu se cumpără și nu se vinde. Și nu se termină. Niciodată. Iubirea nu e la metru și nici la kilogram. Nu e la litru si nici gradata. Iubirea ori e, ori nu e.

Așa cum eu am fost chiar și atunci când tu ai încetat să fii.

———–

Tu ți-ai precomandat cartea de suflet? Daca nu, precomanda cartea Iubind-o pe Ea si primește-o impreuna cu cea mai frumoasa scrisoare de dragoste! Cadoul tau de 8 Martie! 🙂

Link:

http://bookzone.ro/produs/iubind-o-pe-ea/

 

Foto:deviantart.com