În 2016 se poartă machiajul impecabil și tocurile înalte. Mașinile scumpe și bărbații ieftini. Femeile ce confundă fericirea cu plăcerea și bărbații ce mișună pe lângă aceste femei, nevrotic. Există femei. De toate felurile. La unele nu iti dai seama ce e mai gros. Orgoliul sau fondul de ten. Asa cum exista bărbați. Unii, doar cu numele. În 2015 iubirea este înlocuită. Este dată la schimb atât de ușor. Totul e acum un troc mizerabil și iluzoriu. Sunt cei care iti spun „O viață am și pe asta o trăiesc”. Depinde și cum o trăiești. Nu e suficient doar sa exiști.  La final de zi, contează ce ai lăsat în urmă. Ce ai făcut și pentru ceilalți,  nu numai pentru tine.

În 2016 se poartă hainele apretate și sufletul șifonat. Cine mai are timp să se uite în interior atâta timp cât exteriorul epateaza. Cine mai are nervi să-l înțeleagă pe celălalt și să-l descopere. Cine mai are timp sa iubească și sa fie iubit. Ma intreb: Daca ai putea sa faci un selfie sufletului, oare câte suflete vom vedea înșirate? Într-un album numit, dorință. Oare câți ar avea curajul sa isi pozeze inima? Fără s-o editeze mai târziu. Fără s-o retușeze.

În 2016 se poartă bronzul natural și cel artificial. Atunci cand inima e înnegrita și aproape arsă. E mai ușor sa câștigi la loto decât sa găsești o iubire adevărată și sa înveți sa o păstrezi. Asa cum există mult mai multe șanse să crapi în drum spre loto decât sa câștigi premiul cel mare. 🙂

In 2016 se poartă vinuri scumpe și conversații ieftine. Cel mai mișto vin e „vin la tine si nu mai plec”. De plecat, majoritatea o fac.

Se poartă vacanțele exotice, uitând ca cea mai mișto vacanță e cea în mintea și inima celuilalt. Se poartă visele mici. Căci unii au uitat cum e. Mulți încă visează la cai verzi pe pereți,  atunci cand pereții ființei trebuie zugrăviți din nou.

În 2016, sufletul s-a demodat. Acum, nu e decât o pată de culoare ce mocnește slab în interior.

E păcat. Pentru unii, focul … poate nu se va aprinde niciodată. Iar atunci cand se întâmplă, au grija alții să îl stingă.

Foto: favim.com