Poate voi fi intrebat ce inteleg eu prin oameni frumoși si oameni urâți. Noi am fost Creați sa fim frumoși. Fiecare om a pășit cu un scop pe acest pământ. Fiecare om are un dar si un vis. La un moment dat, ne împiedicam. Sau suntem ajutați. Sau chiar ni se pune vreo piedica. Cădem si in cădere, uitam ca am fost trimiși in lumea aceasta cu o misiune.

De exemplu, imi aduc aminte ca Andrei Pleșu spunea ca talentul nu este un merit, ci un dar pe care trebuie sa il onoram. Un dar pe care trebuie sa il descoperim si sa il punem, atât cat putem, in slujba celorlalți. Sunt oameni cu spirit de afaceri, creând locuri de munca pentru alții. Sunt oameni care au talentul muzical si al picturii si ne încânta spiritul estetic. Sunt alții care sunt făcuți pentru învățătura. Pentru a oferi mai departe aceasta învățătura. Nu exista oameni importanți si oameni mai putin importanți. Fiecare are rolul lui bine definit.

Când uităm acest lucru sau cand ni se spune de cei din jurul nostru ca „nu suntem buni de nimic”, începem si noi sa credem ca este așa. Atunci se produce alunecarea. Din oameni frumoși, devenim urâți. Sau începem sa credem ca suntem urâți. Multi dintre noi ne uratim in oglinda strâmba a celor din jur, care nu stiu sau au uitat sa mai iubească.

Suntem prea frumoși sa ne pierdem timpul cu oameni de acest fel. Cu oameni care ne spun cum ar trebui sa ne legăm cravata atunci cand ei au încetat sa o mai poarte pe a lor. Suntem prea frumoși sa ne pierdem vremea cu oameni invidioși. Cu oameni care ne judeca nu pentru ca suntem fericiti, ci pentru ca suntem mai Fericiți ca ei.

Suntem prea frumoși sa ne pierdem vremea cu oameni care ne spun: „Nu poti!”. Ei ar trebui sa stie ca singurul moment cand ar trebui sa folosim cuvintele „nu pot” este atunci cand cineva ne spune sa renunțam la visurile noastre. Prea frumoși sa ascultam aceeași melodie gri a sufletului. Atunci cand ceilalți iti spun cum sa iubesti, cand ei nu si-au iubit nici macar propria persoana. Atunci cand ceilalti iti spun cum sa îmbrățișezi, cum sa săruți, cum sa muncești si sa te bucuri. Cand ceilalti ajung sa simtă mai mult decat simțim noi înșine.

Suntem prea frumoși sa ne trăiască alții Viata. Mulți dintre ei nu si-au trăit-o pe a lor cum trebuie. Suntem prea frumoși ca sa iubească alții pentru noi.

Si suntem mult prea tineri sa ne simțim deja bătrâni in preajma unora…