Ati văzut vreodată un barbat plângând? Sau un barbat care ajunge la clinica unde s-a programat sa isi faca analizele? Genul bărbatului de „doi pe doi”, cu o privire dura, țintuită si o atitudine de mascul cel putin feroce? Barbatul care ii zâmbește sec asistentei inainte ca aceasta sa ii ia sânge dar care, cu putin timp inainte ca acul cu pricina sa fie introdus, leșina sau i se face rau?! Este o imagine cel putin hilara. Un tablou haios si de pus in rama amintirilor pentru cei care nu stiu ca si barbatii pot reacționa mai rau ca niste copii.

Este aproximativ aceeași situație cu aceea in care masculul „alfa” este refuzat, fara niciun drept de apel de către femeia pe care el considera ca o poate cuceri doar incordandu-si putin Mușchii bicepsului. Nu si ai creierului. Aceia lipsesc cu desăvârșire sau nu au fost îndeajuns de antrenați.

Ati văzut vreodată un barbat refuzat de o femeie? Daca nu, ati pierdut o scena pe cinste. Dramatica, tensionata, dar pe cinste! 🙂 Barbatul refuzat de o femeie suferă un proces de transformare aproape spontan. Mușchii faciali se dilata, pupilele se măresc, pielea i se încrețește, mâinile incep sa ii tremure, fruntea se ridează iar creierul emoțional intra in colaps. Dureri de stomac, multe întrebări fara răspuns urmate de dureri acute de cap si replica tipica si imediata: „Mai sunt o grămada ca ea”! 🙂

Mai mult sau mai putin adevarat. Dar ce se intampla in interior, e cu totul o alta poveste. O poveste tragi comica a cuceritorului care a eșuat in misiunea lui. Asemenea vânătorului care nu si-a nimerit prada de la 5 metri distanța de ea. Ceea ce se intampla in interiorul bărbatului respectiv este o adevarata drama. Este drama Ego-ului ucis si renăscut in secunda doi. Drama unui orgoliu masculin mototolit si calcat in picioare in repetate rânduri.

Barbatul refuzat de o femeie suferă o tragedie subtila a ființei. Este barbatul lovit sub centura cu care se mandrea si lauda cu atâta avânt si spor. Asemenea boxerului din ring care primește lovitura decisivă inainte sa o anticipeze. Barbatul refuzat de o doamna este barbatul făcut knock out. Dar un KO fara spectatori. Pentru un moment, lumea lui se năruie, luminile se închid instant iar planurile de seducător se dau peste cap. Este barbatul șocat, usor depresiv, aproape Impotent si fara control.

Unii dintre ei se transforma in misogini convinși. Altii se izoleaza de ei înșiși. Cei mai multi însă, ramân mirați chiar si dupa „incidentul” cu pricina: „Cum? Eu sa fiu refuzat? Eu? Un barbat adevarat?”.

Cred ca aici este problema. Un barbat adevarat poate fi refuzat de o femeie. Indiferent ca este o femeie autentica sau nu. Dar un barbat adevarat accepta refuzul, face o plecăciune simbolica, se scutura de orgoliu si merge mai departe. Indiferent de prada si indiferent de „consecințe”.

Sa fii refuzat de o femeie pe care ai vrut sa o cucerești nu inseamna sfârșitul lumii. Se intampla si la case mai mari.

Dar sa fii refuzat de Femeia pe care ai cucerit-o deja cu vorbe dulci de inceput dar cu prea putine fapte … aceasta e adevarata impotenta! 🙂