Pentru ca nimeni nu poate sta „legat” de tine doar prin vorbe. Nimeni nu poate crede si spera in promisiuni atât de „sincere” si in cuvinte atât de alese cu grija si cu truda, o vesnicie.

Exista multi barbati experți in arta cuvintelor pompoase.  Desăvârșiți in a le spune. Cuvinte parca scoase din cele mai fine cărți potrivite inimii. Cuvinte care mângâie pana si cel mai înghețat suflet de femeie. Acele cuvinte care, spuse la momentul potrivit, pot inabusi certuri, trairi negative, supărări si pot înalta spirite. Sigur, toti avem nevoie de emulație intelectuala si, de ce nu, spirituală. Toti savurăm cuvinte si vorbe pregătite cu atâta iscusință. Dar cum ramane cu faptele? Cum ramane cu aceste cuvinte ce au uitat sa mai fie transformate in acțiuni concrete?

Sa umbli cu cioara vopsita o zi, o săptămana sau chiar o luna este atât de obositor. Eu nu i-am inteles niciodata pe acei oameni care vând gogoși partenerilor ani de zile la rând fara a obosi, măcar putin. Ii consider niste actori teribil de buni si de „autentici”. Atât de autentici in inautenticitatea lor incat pana si cel mai pragmatic suflet ar cădea prada si ar musca din mărul discordiei si al promisiunilor deșarte.

Cele mai frumoase femei sunt cele care sunt iubite. Insa iubirea nu o poti tine in frâu. In niciun caz prin vorbe dulci si mascate. Iubirea necesita, inainte de toate, fapte. Iubirea inseamna acțiune si nu o continua contemplare tembela a ființei de langa tine pe care o aburești zilnic si o topești din cuvinte.

Iubirea inseamna sa promiți si sa te ții de promisiune. Iubirea inseamna sa vorbesti si sa transformi ce ai vorbit in fapta. Iubirea inseamna poezie, literatura, teatru si film. Dar nu un teatru fals si nici un film de comedie proasta. Iubirea inseamna sa spui, sa crezi in ceea ce spui si mai apoi sa înfăptuiești. Iubirea inseamna fapte si nu doar vorbe. Altminteri, nu e iubire. E amăgire. Amăgirea ființei si a simțurilor. E o bătaie de joc sistematica si de prost gust in care Riști sa rănești suflete, sa otrăvești inimi si sa intoxici spirite.

Este, in primul rând, amăgirea propriei ființe. A celui care amăgește si continua acest joc dureros al impostorului emoțional. Iar daca de tine nu iti pasa, măcar ai grija ca celalalt sa fie protejat.

Așadar, daca o iubesti, arata-i! Daca nu, las-o sa plece! Iar daca nu pleci tu, va pleca ea! Fii sigur de asta! 🙂

___________

Fragment din cartea „Iubind-o pe Ea”! Daca iti place ceea ce ai citit, afla continuarea poveștii! Fii una cu povestea si iubirea! 

Comandă cartea acum! Click pe link: 

http://bookzone.ro/produs/iubind-o-pe-ea/