Este o vorba din bătrâni care spune ca „dintr-un om mai faci pescar dar din pescar, om, niciodata!” E o vorba excelenta. Cam asa e si cu relațiile de cuplu. Inainte de a te arunca cu capul inainte, ai grija pe cine vrei langa tine. Nu de alta, dar s-ar putea ca socoteala de acasă sa nu se potrivească cu cea din târg. Toti ne dorim in preajma noastră oameni inteligenți, oameni frumoși, atât la interior cât si la exterior, oameni care sa ne emuleze intelectual, sexual, motivațional si chiar spiritual.

Cu cerințele e usor. Mai greu este sa le si îndeplinim. Am fost întotdeauna de acord cu faptul ca ceea ce suntem aia atragem. Întodeauna si nemijlocit. Daca esti un tantalau, probabil vei atrage un partener pe măsura. Daca esti un om sigur pe tine, cu siguranța vei atrage acelasi om in preajma ta. Daca esti vulnerabil, vei atrage un suflet la fel de vulnerabil ca al tau. De aici si relațiile pansament. Un mare câștig pe termen scurt si o lupta pierdută pe termen lung.

Întrebarea capcana in tot acest proces este: Sunt pregătit de o relatie autentica cu omul pe care mi-l doresc aproape de mintea si inima mea? Nu stiu daca esti pregătit, însă cu siguranța poti încerca. Nu a murit nimeni din asta. In schimb, vor muri Așteptările prea mari, Proiecțiile ireale si temerile legate de partenerul pe care l-ai dorit in Viata ta, un partener care nu se potrivește acum cu ceea ce ti-ai imaginat la inceputul relației.

Si atunci ce e de făcut? Defilezi cu ceea ce ai. Iti asumi. Dar atunci cand iti asumi nu o faci doar verbal. Altminteri, vei ajunge sa te plângi pe la toate colțurile de nefericirea pe care o trăiești in relația cu partenerul tau. Iar daca nu iti convine, poti oricând sa pleci. Dar ar fi bine si sănătos sa o faci mai repede si nu foarte tarziu. Pentru amandoi.

„Nu este atât de deștept cum mi l-am imaginat. Nu este atât de darnic cum l-am dorit. Nu este atât de romantic precum am visat. Nu este atât de optimist.” Si exemplele pot continua.

Cea mai mare problema in tot acest tablou este ca multi oameni nu isi pun singuri întrebarea cheie, inainte de a se arunca cu capul intr-o relatie: „Oare eu sunt omul potrivit? Oare eu bifez toate aceste cerințe pe care le doresc vizibile si in celalalt? Oare eu sunt omul cu care celalalt ar dori sa îmbătrânească alături?” Daca răspunsul este unul pozitiv, felicitări. Poti merge mai departe. Daca nu, este de preferat sa guști Singurătatea si sa incepi sa te cunosti. Sa lucrezi la tine si sa încerci sa devii cea mai buna varianta a ta.

„Am ales sa stau cu o proasta!”.

Dar cine te-a pus?

Acum, stai si bea ca sa o vezi mai desteapta! 🙂